STRUCTURĂ ORGANIZATORICĂ ȘI ATRIBUȚII
Serviciul de Stabilire Plăți Prestații Sociale face parte din structura Direcției Protecția Persoanelor cu Dizabilități și alte Persoane Vulnerabile și are prevăzut un număr total de 11 posturi, după cum urmează:
– șef serviciu – 1post;
– inspectori de specialitate – 10 posturi.
SERVICIUL DE STABILIRE PLĂȚI ȘI PRESTAȚII SOCIALE asigură acordarea dreptului la asistență socială sub forma prestațiilor sociale precum și a altor facilități și drepturi prevăzute de legislația în vigoare.
- Acordă îndrumare, informare, consiliere și sprijin persoanelor cu dizabilități, familiilor, reprezentanților legali ai acestora, precum și oricărei alte persoane interesate cu privire la modul de acordare a beneficiilor și facilităților sociale destinate persoanelor cu handicap sau familiilor acestora.
- Asigură activitatea de acordare a prestațiilor sociale prin stabilirea dreptului / a modalității de plată/a titularului cât și modificarea/suspendarea și încetarea acestui drept .
Dreptul la asistență socială sub formă de prestații sociale se acordă din oficiu/la cerere, după caz, pe baza certificatului de încadrare în grad de handicap / a cererii de repunere în drepturi, cu luna următoare editării certificatului sau a depunerii cererii de reluare a dreptului şi încetează cu luna următoare celei în care persoana nu mai este încadrată în grad de handicap, deces sau după caz, a depunerii cererii în vederea renunțării la acordarea prestațiilor sociale prevăzute de LEGEA 448/2006.
BENEFICIARI sunt : – persoanele cu handicap grav, accentuat și mediu;
-părintele, tutorele sau persoana care se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului cu handicap grav, accentuat sau mediu .
DGASPC Vrancea prin Serviciul de Stabilire Plăți și Prestații Sociale stabilește dreptul la următoarele prestații sociale:
- Copiii cu handicap de tip HIV/SIDA beneficiază de o alocaţie lunară de hrană, calculată pe baza alocaţiei zilnice de hrană stabilite pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice
- Adultul cu handicap vizual grav primeşte pentru plata însoţitorului o indemnizaţie echivalentă cu salariul net al asistentului personal gradaţia 0, stabilit potrivit prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice
– Adultul cu handicap grav și accentuat beneficiază de:
- a) indemnizaţie lunară, indiferent de venituri:
b)buget personal complementar lunar , indiferent de venituri
– Adultul cu handicap mediu beneficiază de:
a)buget personal complementarlunar , indiferent de venituri
– Părintele, tutorele sau persoana care se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului cu handicap grav, accentuat sau mediu beneficiază de:
- a) prestație socială
– Dreptul la prestaţiile sociale se stabileşte prin decizie a directorului executiv al direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului în baza documentului care atestă încadrarea în grad de handicap din evidenţa direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului.
– Plata prestaţiei sociale se face în baza deciziei de plată emisă de directorul executiv al agenţiei judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială,
– În situaţia în care persoana încadrată în grad de handicap nu doreşte să beneficieze de prestaţii sociale poate depune cerere în acest sens. Cererea se înregistrează la autoritatea administraţiei publice locale competente în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa persoana cu handicap şi se transmite direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului în maximum 5 zile lucrătoare de la înregistrare.
- Asigură activitatea de acordare a facilității de credit a cărui dobândă se suportă din bugetul de stat prin transferuri de la bugetul Autorității Naționale pentru Persoanele cu Handicap la bugetul DGASPC Vrancea pentru achiziționarea unui autoturism/adaptarea locuinței conform nevoilor individuale de acces sau pentru achiziționarea de tehnologii asistive și de acces.
- Asigură activitatea de acordare a facilității privind transportul gratuit interurban prin soluționarea cererilor de eliberare a biletelor de călătorie gratuită/ a cererilor privind decontarea carburantului /acordarea bonurilor de carburant/ cardului de carburant pentru călătorii cu autoturismul în funcție de opțiunea persoanelor cu handicap sau a reprezentanților acestora.
- Asigură activitatea de acordare a facilității privind gratuitatea pe toate liniile de transport urban cu mijloacele de transport în comun de suprafață.
- Asigură activitatea de acordare și eliberare a legitimațiilor pentru persoanele încadrate în grad de handicap.
- Asigură activitatea de acordare a cardului european pentru dizabilitate (dă dreptul la acces gratuit la evenimente culturale ,sportive ).
- Asigură activitatea de acordare a facilității privind scutirea de la plata tarifului de utilizare a rețelelor de drumuri naționale ( ROVIGNETA).
- Asigură soluționarea cererilor privind actualizarea cărții de identitate/ domiciliului/ resedinței, a transferului din/în alt județ, eliberarea adeverințelor și a cererilor privind reluarea dreptului la prestații sociale.
SCURTA DESCRIERE A DREPTURILOR / FACILITĂȚILOR ASIGURATE DE D.G.A.S.P.C. VRANCEA PRIN SERVICIUL DE STABILIRE PLĂȚI ȘI PRESTAȚII SOCIALE
- CERERE PRIVIND EXPRIMAREA OPŢIUNII PENTRU ACORDAREA GRATUITĂŢII LA TRANSPORT interurban sau pentru acordarea de bonuri de carburant pe suport hârtie, de bonuri valorice pe suport electronic sau pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul, în baza art. 24 alin. (1), (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
Beneficiari : Persoanele cu handicap grav sau accentuat/ reprezentanții legali ai acestora.
Își exprimă opţiunea pentru acordarea gratuităţii la transportul interurban sau pentru acordarea de bonuri de carburant carburant pe suport hârtie, de bonuri valorice pe suport electronic( card) sau pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul aflat în proprietatea persoanelor cu handicap, familiei, asistentului personal, asistentului personal profesionist sau însoţitorului, pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, părintelui, tutorelui, asistentului maternal sau persoanei care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecție specială, stabilită în condiţiile legi.
Cererea poate fi depusă fizic sau prin mijloace electronice de către persoana cu handicap,repreentantul legal, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoţitorul, pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, părintele, tutorele, asistentul maternal sau persoana care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecție specială, stabilită în condiţiile legi.
În situația în care a fost exprimată opțiunea pentru acordarea de bonuri de carburant și/sau card de carburant ori pentru decontarea carburantului, nu se mai acordă bilete de transport interurban pentru însoțitorii persoanelor cu handicap grav, asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav și pentru însoțitorii copiilor cu handicap accentuat sau grav.
- CERERE DE ACORDARE A GRATUITĂȚII LA TRANSPORTUL INTERURBAN PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP.
BENEFICIARI sunt : -persoanele cu handicap grav și accentuat;
– însoțitorii persoanelor cu handicap grav, în prezența acestora;
– asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav;
– însoțitorii copiilor cu handicap accentuat, numai în prezența acestora.
Dreptul se asigură în baza biletelor de călătorie gratuită care se tipăresc de către DGASPC Vrancea, valabile fie pentru călătorii cu trenul/auto/nave de transport fluvial care se eliberează doar persoanelor cu handicap, reprezentanților legali sau altor persoane cu împuternicire notarială în acest sens sau asistentului personal pentru dreptul său.
Beneficiarii au obligația de a respecta instrucțiunile de utilizare, primite la eliberarea biletelor.
Persoana cu handicap, reprezentantul legal al acesteia şi/sau, după caz, asistentul personal al persoanei cu handicap va returna biletele de călătorie gratuită nefolosite integral sau parţial, în următoarele situaţii:
a)decesul persoanei cu handicap;
b)încetarea contractului individual de muncă al asistentului personal;
c)obţinerea unui document de încadrare ulterior celui pe baza căruia au fost eliberate biletele de călătorie gratuită, care stabileşte un grad de handicap care nu se încadrează în prevederile art. 1 din HG 1017/2018;
d)schimbarea opțiunii privind angajarea unui asistent personal sau acordarea indemnizaţiei lunare prevăzute la art. 43 din Legea nr. 448/2006, ulterior eliberării biletelor de călătorie gratuită;
e)schimbarea domiciliului/reşedinţei în alt judeţ sau sector.
În cazul în care se constată că s-au efectuat călătorii în baza unor bilete de călătorie gratuită care nu au fost returnate conform prevederilor legale, DGASPC va recupera contravaloarea călătoriei de la persoanele responsabile.
- CERERI PRIVIND DECONTAREA CARBURANTULUI / ACORDAREA BONURILOR DE CARBURANT PE SUPORT DE HÂRTIE / BONURILOR VALORICE PE SUPORT ELECTRONIC ( CARD DE CARBURANT)
Acordarea bonurilor de carburant pe suport de hârtie (bonuri de carburant) / a bonurilor valorice pe suport electronic ( card de carburant) pentru alimentarea autoturismelor ori decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul aflat în proprietatea persoanelor cu handicap şi/sau a familiei, asistentului personal, asistentului personal profesionist sau însoţitorului, pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, a părintelui, a tutorelui, asistentului maternal sau persoanei care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii, se face astfel: semestrial, dacă documentul care atestă încadrarea în grad de handicap are valabilitate permanentă, şi trimestrial sau fracţional (lunar), în funcţie de perioada de valabilitate a documentului care atestă încadrarea în grad de handicap, într-un an calendaristic.
Acordarea bonurilor de carburant pe suport de hârtie (bonuri de carburant) / a bonurilor valorice pe suport electronic ( card de carburant) pentru deplasarea cu autoturismul ori decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul aflat în proprietatea persoanei cu handicap, a familiei, asistentului personal, asistentului personal profesionist sau însoţitorului, pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, a părintelui, a tutorelui, asistentului maternal sau persoanei care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii, se face în baza unei cereri pentru exprimarea opţiunii în vederea acordării gratuităţii la transportul interurban sau pentru acordarea de bonuri de carburant/ carduri de carburant ori pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul.
Cererea de acordare a bonurilor de carburant/ cardurilor de carburant/ decontarea carburantului cuprinde o declaraţie pe propria răspundere potrivit căreia călătoria cu autoturismul este în interesul persoanei cu handicap, precum şi acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Cererea se depune la sediul DGASPC Vrancea .
Cererea de decontare carburant se depune la DGASPC, în termen de 60 de zile de la data efectuării călătoriei, şi este însoţită de documentul de cont bancar al persoanei cu handicap cu indicarea contului IBAN, de bonul/bonurile fiscal(e) de carburant, emis(e) de societăţile de distribuţie a produselor petroliere, ștampilate pe verso ( nu mai vechi de 60 zile la data depunerii).
Bonurile de carburant/ cardurile de carburant se acordă sub semnătură şi se consemnează într-un document.
Numărul de bonuri de carburant stabilite potrivit legii este acordat de DGASPC proporţional cu numărul de luni calendaristice cuprinse în perioada de valabilitate a documentului de încadrare în grad de handicap.
În cazul în care rezultatul calculului numărului de bonuri de carburant este un număr cu zecimale, în funcţie de valoarea bonului, acesta se va rotunji în plus, dacă documentul de încadrare în grad de handicap este emis în anul calendaristic în curs, sau se va rotunji în minus, dacă documentul de încadrare în grad de handicap expiră în anul calendaristic în curs.
În cazul în care limitele prevăzute de lege cu privire la suma maximă decontabilă, precum şi cuantumul sumelor aferente bonurilor de carburant şi/sau a bonurilor valorice pe suport electronic(CARD) sunt atinse ( 750 lei/ an pentru gradul accentuat și 1500 lei /an pentru gradul grav), persoana cu handicap nu mai poate solicita decontarea carburantului până la sfârşitul anului.
DGASPC acordă bonurile de carburant/ cardurile de carburant şi decontează carburantul către persoanele îndreptăţite, în termen de 60 de zile calendaristice de la data înregistrării cererii şi a documentelor aferente în limita creditelor bugetare aprobate.
Sumele reprezentând cheltuielile cu bonurile de carburant şi/sau bonurile valorice pe support electronic acordate necuvenit sau cele plătite necuvenit pentru decontarea cheltuielilor de transport, în cazuri precum: deces al persoanei cu handicap, schimbarea gradului de handicap, neîncadrare în grad de handicap grav sau accentuat şi altele, se recuperează în cuantumul întregii valori, în măsura în care nu au fost folosite, pe baza deciziei directorului general/executiv al DGASPC, care constituie titlu de creanţă şi care se comunică debitorului în termen de 15 zile de la data emiterii acesteia.
- CEREREDE ACORDARE A GRATUITĂȚII TRANSPORTULUI URBAN PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP.
BENEFICIARI sunt : –persoanele cu handicap grav și accentuat
– însoțitorii persoanelor cu handicap grav, în prezența acestora;
– însoțitorii copiilor cu handicap accentuat, în prezența acestora;
– însoțitorii aciuiților cu handicap auditiv și mintal accentuat, în prezența acestora, pe baza anchetei sociale realizate de către asistentul social din cadrul compartimentului specializat al primăriei în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau reședința persoana cu handicap;
Legitimația pentru transportul urban cu mijloace de transport în comun de suprafață este valabilă pe întregul teritoriul țării.
- CEREREDE ACORDARE A GRATUITĂȚII TRANSPORTULUI URBAN PENTRU ASISTENTUL PERSONAL .
BENEFICIARI sunt asistenții personali ai persoanelor încadrate în gradul grav cu asistent personal angajați de unitatea administrativ teritorială pe raza căruia își are domiciliul sau reședința persoana cu dizabilitate.
Legitimația pentru transportul urban cu mijloace de transport în comun de suprafață este valabilă pe întregul teritoriul țării.
- CERERE MODIFICARE PLATĂ PRESTAȚII SOCIALE ÎN CONT CURENT PERSONAL deschis la o unitate bancară.
BENEFICIARI sunt : – persoanele cu handicap grav, accentuat și mediu;
– părintele, tutorele sau persoana care se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului cu handicap grav, accentuat sau mediu -persoanele cu handicap grav și accentuat și mediu.
- CERERE MODIFICARE PLATĂ PRESTAȚII SOCIALE PRIN MANDAT POȘTAL.
BENEFICIARI sunt : – persoanele cu handicap grav, accentuat și mediu;
-părintele, tutorele sau persoana care se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului cu handicap grav, accentuat sau mediu.
- CERERE PRIVIND SCUTIREA DE LA PLATA TARIFULUI DE UTILIZARE A REȚELELOR DE DRUMURI NAȚIONALE.
BENEFICIARI sunt : persoanele cu handicap, precum şi însoţitorii sau, după caz, asistenţii personali ai acestora, deţinători de autoturisme.
Scutirea se aplică pentru un singur autoturism deținut de fiecare din persoanele îndreptăţite .
- CERERE PENTRU TRANSFERUL DOSARULUI ADMINISTRATIV ȘI MEDICAL ÎN ALT JUDEȚ .
BENEFICIARI sunt : persoanele încadrate în grad de handicap care și-au modificat domiciliul /reședința în alt județ.
În termen de 48 de ore persoana cu handicap/familia/reprezentantul legal/asistentul personal are obligația să aducă la cunoștință instituției orice modificare legată de domiciliu/ reședință.
- CERERE PENTRU ACORDAREA CARDULUI EUROPEAN PENTRU DIZABILITATE.
BENEFICIARI sunt : persoanele încadrate în grad de handicap.
Cardul european pentru dizabilitate este documentul care dă dreptul persoanelor cu dizabilități la acces gratuit la evenimente culturale, sportive și de petrecere a timpului liber.
Dreptul se asigură la cerere, ca urmare a solicitărilor formulate de persoanele cu dizabilități la DGASPC Vrancea.
La primire, cardul va fi însoțit și de ghidul de accesare a evenimentelor.
- CERERE SOLICITARE SCHIMBARE DE DOMICILIU /REȘEDINȚĂ/ACT IDENTITATE/ NUME.
BENEFICIARI sunt : persoanele încadrate în grad de handicap/reprezentanții legali care și-au modificat domiciliul /reședința în altă localitate din județul Vrancea, actul de identitate/numele.
În termen de 48 de ore persoana cu handicap/familia/reprezentantul legal/asistentul personal are obligația să aducă la cunoștință instituției orice modificare legată de domiciliu/ reședință/, nume/ statusul social, deces, etc .
- ADEVERINȚĂ – privind acordul plății dobânzii la creditul obținut în temeiul prevederilor art. 27 din legea 448/2006 .
BENEFICIARI sunt :
A. Persoanele adulte cu handicap grav sau accentuat și familia sau persoana care are în îngrijire cel puțin un copil cu handicap grav ori accentuat,
pentru:
- achiziționarea unui singur autovehicul;
- pentru adaptarea unei locuințe conform nevoilor individuale de acces cu condiția plății la scadentă a ratelor creditului, dar și cu condiția ca valoarea creditului să nu depășească 10.000 de euro, iar returnarea creditului să nu depășească 10 ani.
În cazul achiziționării de autovehicule adaptate special pentru transportul persoanelor cu handicap netransferabile, dependente de scaunul cu rotile, valoarea creditului nu poate depăși 20.000 de euro, perioada de rambursare fiind de 15 ani
Persoanele care au contractat un credit şi cărora, în urma reevaluării, li s-a schimbat încadrarea în gradul de handicap beneficiază în continuare de aceleași condiții de rambursare până la achitarea creditului.
B. Persoanele adulte cu dizabilitate gravă sau accentuată, reprezentanții legali ai acestora, precum şi reprezentanții legali ai copiilor cu dizabilitate gravă sau accentuată
pentru
- tehnologii asistive şi de acces, cu condiția ca valoarea creditului să nu depăşească 10.000 de euro, iar returnarea creditului să nu depăşească 10 ani.
La solicitarea adeverinței se prezintă următoarele documente în original:
- Cerere;
- cartea de identitate/ buletin de identitate;
- certificatul de încadrare în grad de handicap;
- documentul care face dovada reprezentării;
- declaraţie pe propria răspundere referitoare la faptul că respectă prevederile art. 27 din Legea 448/2006 şi că nu a mai beneficiat de credit cu această destinație;
- declaraţie pe propria răspundere referitoare la faptul că va comunica DGASPC Vrancea orice actualizare a certificatului de încadrare sau orice modificare a domiciliului.
În urma analizării documentelor depuse, Direcția eliberează solicitantului o adeverință privind acordul plății dobânzii la creditul ce urmează să fie obținut în temeiul prevederilor art. 27 din lege. După obținerea adeverinței, solicitantul se adresează unei unități bancare în vederea obținerii creditului.
În urma acceptului de creditare din partea unității bancare, în funcție de destinația creditului obținut în condițiile legii, se vor depune la dosar si următoarele documente:
- a) proiectul lucrării de adaptare a locuinței conform nevoilor individuale de acces, însoțit de devizul de lucrări aferente adaptării; proiectul şi devizul trebuie să fie întocmite de organe abilitate;
- b) declarație pe propria răspundere a organului abilitat prevăzut la lit. a) din care să reiasă faptul că proiectul lucrării respectă cerințele de accesibilitate, în conformitate cu actele normative în vigoare;
sau
- c) copie de pe factura finală a autovehiculului sau copia legalizată a contractului de vânzare-cumpărare a acestuia.
sau
- d) copie de pe factura finală de achiziție de tehnologii asistive.
- e) contractul de credit
- f) graficul de rambursare a creditului se depune la Direcție ori de câte ori acesta suportă modificări.
Sau
– a) factura fiscală de la furnizorul identificat de către solicitant/ dovada achiziționării tehnologiei sau dispozitivului asistiv recomandat de medicul specialist ;
– b) angajament că nu va înstrăina dispozitivul / tehnologia asistivă achiziționată prin credit.
– c) contractul de credit de la unitatea bancară de la care s- a obţinut creditul;
– d) graficul de rambursare a creditului, care se va se depune de către beneficiar ori de cate ori acesta suportă modificări, .direcția efectuează plățile în baza ultimului grafic de rambursare depus.
Direcția efectuează plățile în baza ultimului grafic de rambursare depus. În situația în care beneficiarul creditului înregistrează restanțe la rambursarea acestuia, dobânda aferentă creditului se va suporta de către acesta.
In funcție de destinația creditului obținut in condițiile legii, se încheie angajamentul de plată a dobânzii.
CONTRACT PRIVIND ANGAJAMENTUL DE PLATĂ A DOBÂNZII
Direcția va încheia un angajament de plată a dobânzii, pe baza contractului de credit și a graficului de rambursare la creditul obținut în temeiul prevederilor art. 27 din legea 448/2006 ;
Contractul privind angajamentul de plată a dobânzii, se întocmește în două exemplare, pe baza contractului de credit și a graficului de rambursare, contact -angajament avizat și aprobat de conducere; un exemplar pentru beneficiar şi unul se arhivează la dosarul solicitantului;
Graficul de rambursare a creditului se depune la Direcție ori de câte ori acesta suportă modificări. Direcția efectuează plățile în baza ultimului grafic de rambursare depus.
În situația în care beneficiarul creditului înregistrează restanțe la rambursarea acestuia, dobânda aferentă creditului se va suporta de către acesta.
- CERERE în vederea renunțării la acordarea prestațiilor sociale prevăzute de LEGEA 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată cu modificările ulterioare.
În situaţia în care persoana încadrată în grad de handicap nu doreşte să beneficieze de prestaţii sociale poate depune cerere în acest sens.
Cererea se înregistrează la autoritatea administraţiei publice locale competente în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa persoana cu handicap şi se transmite la DGASPC Vrancea, în maximum 5 zile lucrătoare de la înregistrare sau la DGASPC Vrancea.
FORMULARE TIPIZATE UTILIZATE ÎN DESFĂȘURAREA ACTIVITĂȚII
- Cerere privind exprimarea opţiunii pentru acordarea gratuităţii la transport interurban sau pentru acordarea de bonuri de carburant pe support hârtie şau de bonuri valorice pe suport electronic (card carburant) sau pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul în baza art. 24 alin.(1), (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (anexa 2).
- Cerere de acordare a gratuității la transportul interurban pentru persoanele cu handicap și instrucțiuni de utilizare a biletelor de călătorie gratuită .
- Cerere privind decontarea carburantului în baza art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap ( anexa 3).
- Cerere privind acordarea bonurilor de carburant pe suport hârtie în baza art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (anexa 4).
- Cerere formular pentru acordarea bonurilor valorice pe suport electronic (card carburant) în baza art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap ( anexa 5).
- Cerere de acordare a gratuității transportului urban pentru persoanele cu handicap.
- Cerere de acordare a gratuității transportului urban pentru asistentul personal .
- Cerere modificare plată prestații sociale în cont curent personal deschis la o unitate bancară
- Cerere modificare plată prestații sociale prin mandat poștal
- Cerere privind scutirea de la plata tarifului de utilizare a rețelelor de drumuri naționale.
- Cerere pentru transferul dosarului administrativ și medical în alt județ .
- Cerere pentru acordarea cardului european pentru dizabilitate.
- Cerere solicitare schimbare de domiciliu /reședință/act de identitate/nume.
- CERERE în vederea renunțării la acordarea prestațiilor sociale prevăzute de LEGEA 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată cu modificările ulterioare.
- CERERE în vederea eliberarea adeverinței referitoare la plata dobânzii unui credit bancar conform art.27 din Legea 448/2006
Date contact:
- Bojoaică Valerica -șef serviciu, coordonează activitatea Serviciului de Stabilire Plăți și Prestații Sociale .
- Sediul Serviciului de Stabilire Plăți Și Prestații Sociale este în : Str. Cuza Vodă , nr. 56, Focșani, Jud. Vrancea.
- PROGRAM CU PUBLICUL:
- LUNI : 9,00-15,00;
- MARȚI : 9,00-15,00;
- MIERCURI : 9,00-15,00;
- JOI : 9,00-15,00;
- Număr de telefon : 0237 627 019;
- Adresă de e-mail: office.dppdapv@dgaspcvn.ro , sspps@dgaspcvn.ro